Zajedno sa drugim gradskim ustanovama i tvrtkama, Aquatika sudjeluje u obilježavanju Dana neovisnosti 08.10.2019. na Trgu Josipa Jurja Strossmayera 7, i to od 10h do 15h.

Pripremili smo prigodni program:

  • 10-13h origami radionica za djecu

To je tradicionalna japanska vještina kreiranja modela od papira. Origami tehnika slaganja papira zabavna je igra kroz koju se potiče razvoj koncentracije i zadržavanja pozornosti te razvoj fine motorike.

 

  • 10-12h face painting za djecu

Face painting ili oslikavanje lica je umjetnička tehnika crtanja specijalnim bojama za kožu, a djeca to nadasve obožavaju.

 

  • 10-15h čitanje priča vlastitih izdanja Aquatike te slobodna igra, u vidu bojanja slikovnica i crtanja kredom.

U ove tri godine Aquatika je izdala sedam tiskanih izdanja u vlastitoj nakladi. Prvo bojanku „Slatkovodne ribe Hrvatske“, a potom slikovnicu „Tamo negdje, ispod vode“. Nakon toga uslijedila je knjiga „Slatkovodne ribe Aquatike“ na hrvatskom jeziku, a potom je izdano i englesko izdanje „Freshwater fish of Aquatika“. Zatim je svijetlo dana ugledala zbirka zagonetki „Riječne zagonetke“ na hrvatskom jeziku, te je potom izdano i englesko izdanje „River riddles“. I na posljetku izdana je i dječja slikovnica „Riblje putovanje u prošlost grada Karlovca“. Prigodno ćemo čitati slikovnice i zbirke zagonetki.

 

Preostali program drugih sudionika možete vidjeti ovdje:

Pridružite nam se u ovom programu te prigodno obilježimo ovaj praznik u druženju naših zaposlenika sa sugrađanima.