Karlovac, 26.lipnja 2018.g. tvrtka Mares Javnoj ustanovi AQUATIKA-SLATKOVODNI AKVARIJ KARLOVAC donirala je set vrijedne ronilačke opreme, koju će djelatnici stručne službe koristiti u radu na održavanju akvarijskih bazena te prilikom ronjenja u rijekama.

Neizmjerno smo zahvalni na donaciji koja nam je dodijeljena. Od otvorenja akvarija prije nepune dvije godine postalo je jasno kako je Aquatika, osim zbog jedinstvenog koncepta i bogatstva riječne flore i faune koji prikazuje, posjetiteljima, kao i predstavnicima turističkog sektora, zanimljiva i zbog kreiranja dodatnih sadržaja. Riječno ronjenje jedan je od turističkih potencijala za kontinentalni turizam, a upravo promocija prirodnih ljepota rijeka i jezera Hrvatske jedan je od naših osnovnih zadataka.

U našem radu poseban naglasak stavljamo upravo na brigu o okolišu i lokalnoj zajednici te  na edukaciju djece i mladih. Mi u Aquatici želimo da najveća vrijednost našeg akvarija bude ta što ćemo putem turizma, znanosti i obrazovanja poučavati o biološkoj raznolikosti,kako bismo generacijama koje dolaze u baštinu ostavili prirodne ljepote naše zemlje. Djeca se uvijek oduševe kad vide ronioca kako čisti akvarij, i to nam je postala svojevrsna atrakcija. Od više od 100.00 posjetitelja od otvorenja akvarija najveći dio čine upravo djeca i mladi, i na to smo posebno ponosni.

Da je Aquatika prepoznata i izvan granica Lijepe naše, svjedoči i činjenica kako je projekt slatkovodnog akvarija u Karlovcu u samom početku prepoznala i Europska unija. Naime, projekt slatkovodnog akvarija Aquatikesufinanciran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Regionalna konkurentnost 2007. – 2013. Za realizaciju projekta pod nazivom „Slatkovodni akvarij i muzej rijeka – KAquarium EUosigurala je iznos od 36.222.282,45 kuna, dok je njegova konačna vrijednost iznosila 36.691.939,25 kuna.