Karlovac, 8. svibnja 2017. – U povodu obilježavanja Europskog tjedna te Dana otvorenih vrata EU projekata, Javna ustanova Aquatika otvorila je svoja vrata u ponedjeljak, 8. svibnja za sve posjetitelje. Dane otvorenih vrata EU projekata organizira Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, uz podršku Europske komisije, a svoj doprinos ove godine dala je i Aquatika, jedan od najuspješnijih projekata u Hrvatskoj financiranih iz europskih strukturnih i investicijskih fondova. 

Cilj Dana otvorenih vrata EU projekata je predstavljanje projekata koji su svojom uspješnom provedbom dali doprinos razvoju lokalnih zajednica. U Aquatici su u sklopu cjelodnevnog  programa predstavljeni i EU projekti Razvojne agencije Karlovačke županije i Grada Karlovca, a posjetitelji su uživali u edukativnim predavanjima, prezentacijama hranidbe riba, čišćenja akvarija uz pomoć ronioca te besplatnom razgledu akvarija i akvarijske tehnologije.

„Veliki interes povodom Dana otvorenih vrata pokazao je kako je Aquatika, osim zbog svog jedinstvenog koncepta i raznolikog podvodnog svijeta, posjetiteljima zanimljiva i po kreiranju dodatnih sadržaja gdje je poseban naglasak na edukaciji djece i mladih, kao i na brizi o okolišu i lokalnoj zajednici.“, istaknula je Margarita Maruškić Kulaš, ravnateljica Aquatike.

Da je ovaj projekt doista jedinstven po mnogočemu, govori i činjenica da se Aquatika nametnula kao ustanova od velike gospodarske, turističke i kulturne važnosti za grad Karlovac i okolicu koju je od otvaranja posjetilo više od 54 tisuće ljudi. Nedavno je Aquatika proglašena drugim najuspješnijim lokalnim EU projektom u Hrvatskoj prema odabiru građana u okviru dodjele nagrada na Tjednu EU fondova.