Javnu ustanovu Aquatika, u srijedu, 19. srpnja 2017., posjetili su članovi Odbora za proračunski nadzor Europskog parlamenta. Ravnateljica Aquatike Margarita Maruškić Kulaš, karlovački gradonačelnik Damir Mandić, zamjenica župana Karlovačke županije, Martina Furdek Hajdin i pročelnica Upravnog odjela za investicije i europske fondove Marina Grčić tom prilikom su predstavili jedinstveni koncept projekta slatkovodnog akvarija Aquatike koji je realiziran u suradnji Grada Karlovca i Razvojne agencije Karlovačke županije i sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj. 

Predstavnici Europskog parlamenta pobliže su se upoznali s razvojem cijeloga koncepta Aquatike, od autorske projektne ideje, koju potpisuje Studio 3LHD, do same realizacije, kao i s učincima projekta na turističku, društvenu i kulturnu ponudu grada Karlovca i Karlovačke županije. Sa zanimanjem su razgledali cijeli akvarij koji se prostire na ukupno 3.000 m² i u kojemu se nalazi više od 100 vrsta riba i 40 endemskih vrsta raspoređenih u 25 akvarija koji svojim smještajem u Aquatici prate tok tipične krške rijeke.

Aquatiku je od otvorenja u listopadu prošle godine obišlo više od 85 tisuća posjetitelja, od čega je 58 tisuća posjetitelja razgledalo akvarij samo u prvih šest mjeseci 2017. Da projekt prvog i najvećeg slatkovodnog akvarija u Hrvatskoj, uz građane, prepoznaje i podržava struka, svjedoče i brojne nominacije, nagrade i priznanja. Uz osvojeno drugo mjesto za najuspješniji lokalni EU projekt u Republici Hrvatskoj, ponajviše se ističe prvo mjesto u kategoriji „Nacionalni projekti“ na Bled Water Festivalu u Sloveniji, dvije prestižne A+Awards nagrade u kategoriji Architecture + Landscape posvećenoj inovativnim projektima koji stvaraju prirodan okoliš te priznanje Hrvatske udruge za odnose s javnošću u kategoriji Odnosi s javnošću u regionalnoj i lokalnoj samoupravi.