Ujedinjeni narodi proglasili su 22. svibnja Međunarodnim danom biološke raznolikosti kako bi ukazali na veliku ulogu koju biološka raznolikost ima u održivom razvoju. Republika Hrvatska pridružila se svijetu u nastojanjima za očuvanje biološke raznolikosti i unapređenje zaštite prirode, a Hrvatski sabor je, donošenjem Zakona o zaštiti prirode, odredio da se 22. svibnja na Međunarodni dan biološke raznolikosti obilježava i Dan zaštite prirode u Hrvatskoj.

Povodom Dana zaštite prirode u Hrvatskoj i Međunarodnog dana biološke raznolikosti organiziraju se odgojne, obrazovne, rekreativne, stručne i druge aktivnosti kojima se na primjeren način potiče i promiče zaštita prirode.

Aquatika ovim povodom organizira izložbu fotografija Endemi hrvatskih rijeka u kojoj ćemo na interesantan i edukativan način prikazati bogatstvo naših rijeka sa ponekim zanimljivostima o endemskim vrstama riba.

Otvorenje izložbe je 22. svibnja u 10h na trgu Aquatike. Izložba je besplatna za sve posjetitelje, a bit će postavljena deset dana do 31. svibnja 2018.

Dođite i saznajte nešto više o biološkoj raznolikosti rijeka te našim endemskim vrstama riba.

Vidimo se!