Možda nijedna europska zemlja nema tako raznolike, a istovremeno tako očuvane rijeke kao što ih ima Hrvatska. Svima nam je poznata ljepota Jadrana, bistro i čisto more, stjenovite obale s drevnim kamenim gradovima. More međutim nije jedino bogatstvo Hrvatske, a rijeke su svakako jedno od najvažnijih. Od tromih i mutnih panonskih rijeka koje se izlijevaju u svoje poplavne šume, preko kratkih i brzih planinskih koje skakuću preko zapjenjenih brzaka, karlovačkih krških rijeka u bujnom zelenilu sa sedrenim barijerama i ujezerenim dijelovima, mirnih ponornica krških polja, sve do velikih jadranskih rijeka sa slapovima u dubokim golim kanjonima, koje se u more ulijevaju uskim estuarijima poput Zrmanje ili Krke te prostrane delte Neretve.
Kratki „trailer“ za film o Rijekama Hrvatske: https://www.youtube.com/watch?v=vPrN7cnqoKs
U prostoru kongresne dvorane Aquatike bit će 14. ožujka u 18 sati otvorena izložba fotografija biologa, fotografa, snimatelja i publicista Gorana Šafareka. Na dvadesetak velikih fotografija prikazat će se neki od najljepših prizora naših rijeka, snimljeno u vodi, na površini i iz zraka, uključujući neke od rijetkih vrsta životinja. Tom prilikom će se prikazati i nekoliko kratkih videa o našim rijekama. Autor izložbe predstavit će i knjigu Rijeke Hrvatske koju će se moći i kupiti po promotivnoj cijeni.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da se odazovu ovom svečanom otvorenju izložbe te uveličaju ovo događanje svojim dolaskom!