Heineken

Tvrtka Mares je Javnoj ustanovi AQUATIKA-SLATKOVODNI AKVARIJ KARLOVAC donirala set vrijedne ronilačke opreme, koju će djelatnici stručne službe koristiti u radu na održavanju akvarijskih bazena te prilikom ronjenja u rijekama.
Neizmjerno smo zahvalni na donaciji koja nam je dodijeljena. Od otvorenja akvarija postalo je jasno kako je Aquatika, osim zbog jedinstvenog koncepta i bogatstva riječne flore i faune koji prikazuje, posjetiteljima, kao i predstavnicima turističkog sektora, zanimljiva i zbog kreiranja dodatnih sadržaja. Riječno ronjenje jedan je od turističkih potencijala za kontinentalni turizam, a upravo promocija prirodnih ljepota rijeka i jezera Hrvatske jedan je od naših osnovnih zadataka.
U našem radu poseban naglasak stavljamo upravo na brigu o okolišu i lokalnoj zajednici te na edukaciju djece i mladih. Mi u Aquatici želimo da najveća vrijednost našeg akvarija bude ta što ćemo putem turizma, znanosti i obrazovanja poučavati o biološkoj raznolikosti, kako bismo generacijama koje dolaze u baštinu ostavili prirodne ljepote naše zemlje. Djeca se uvijek oduševe kad vide ronioca kako čisti akvarij, i to nam je postala svojevrsna atrakcija. A najveći dio naših posjetitelja čine upravo djeca i mladi, i na to smo posebno ponosni.
Da je Aquatika prepoznata i izvan granica Lijepe naše, svjedoči i činjenica kako je projekt slatkovodnog akvarija u Karlovcu u samom početku prepoznala i Europska unija. Naime, projekt slatkovodnog akvarija Aquatike sufinanciran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Regionalna konkurentnost 2007. – 2013. Za realizaciju projekta pod nazivom „Slatkovodni akvarij i muzej rijeka – KAquarium“ EU osigurala je iznos od 36.222.282,45 kuna, dok je njegova konačna vrijednost iznosila 36.691.939,25 kuna.