Javna ustanova AQUATIKA-SLATKOVODNI AKVARIJ KARLOVAC raspisuje i provodi javni natječaj za dizajn suvenira s motivom sirene, za prodaju i promociju u suvenirnici ustanove, bez ograničavanja prodaje u drugim poslovnim subjektima.
Rok za dostavu natječajnih radova je 15. lipnja 2019. godine.

O TEMI NATJEČAJA:
Suveniri su – kad uzmognu u potpunosti ispuniti svoju zadaću – kompleksni kulturni objekti, neodvojivi dio materijalne kulture, ali i identitetskih i razvojnih strategija lokaliteta. Ukorijenjeni u lokalnu kulturnu baštinu i prirodu, oni ne reflektiraju samo turističku atraktivnost lokaliteta, nego materijaliziraju i promoviraju njegov identitet, kulturno naslijeđe i tradiciju te promiču određene vrijednosti. Što čini suvenir dobrim, atraktivnim i poželjnim? To mora biti predmet koji će biti: malen i relativno jeftin, prepoznatljiv za kraj ili atrakciju, originalan i autohton, s jasnom uporabnom vrijednošću te da ne smije biti roba masovne proizvodnje.
Povodom 440-og rođendana Grada Karlovca, Javna ustanova Aquatika u svojoj suvenirnici želi imati čim više originalnih domaćih suvenira, čime potiče razvoj lokalnog gospodarstva i održivi turistički razvoj Karlovca.
Pozivamo proizvođače suvenira, obrtnike, umjetnike i dizajnere da predlože i proizvedu suvenir Karlovca i Aquatike na kojem će prevladavati motiv sirene.

DOSTAVA UZORAKA:
Uzorke suvenira potrebno je dostaviti u Aquatiku zaključno sa 16.lipnjem 2019. godine, nakon čega će stručna komisija odabrati 3 TOP suvenira, a suvenir s najvišom ocjenom proglasiti i NAJLJEPŠOM SIRENOM GRADA KARLOVCA.
Kriteriji za ocjenjivanje su: estetika, dostupnost proizvoda i interpretacija zadanog motiva.
Uz uzorak potrebno je dostaviti:
– kopiju rješenja o registraciji subjekta (udruga, domaća radinost, obrt, tvrtka ili sl.)
– kontakt podatke
– 1 uzorak suvenira
– Potpisanu izjavu kojom se potvrđuje mogućnost isporuke najmanje 50 komada ponuđenog suvenira najkasnije do 10.srpnja 2019.g.

NAGRADA:
Najbolji suvenir ostvarit će novčanu nagradu u iznosu od 2.000 kuna, te dobiti istaknuto mjesto u suvenirnici Aquatike. Suvenir će se u suvenirnici Aquatike prodavati po uobičajenim uvjetima, što predstavlja komisijsku prodaju.

U Karlovcu, 30. svibnja 2019.godine