Uspješno je održana prva vatrogasna vježba i vježba evakuacije koju je organizirala Javna ustanova AQUATIKA – SLATKOVODNI AKVARIJ KARLOVAC, u srijedu 26. travnja 2017. godine, s početkom u 8h.

Vježbi su prisustvovali djelatnici javne vatrogasne postrojbe i djelatnici hitne pomoći, kao i 40-tak studenata volontera Veleučilišta u Karlovcu, uz sve zaposlenike ustanove kao i vanjske suradnike (vodiče).

Simulirala se opasnost koja zahtjeva hitnu evakuaciju svih ljudi u akvarijskom kompleksu, a kako bi vježba bila što više u skladu sa svakodnevnim ritmom akvarija, studenti volonteri su glumili više skupina posjetitelja u akvarijskoj izložbi.

Budući je cijeli akvarijski prostor dosta kompleksan, sa puno prolaza i prostorija, ovom vježbom smo upoznali djelatnike javne vatrogasne postrojbe kao i djelatnike hitne pomoći sa samim prostorom, kako bi mogli pravovremeno djelovati u slučaju neke opasnosti. A ujedno educirali smo djelatnike i vanjske suradnike na koji način trebaju reagirati u slučaju opasnosti.