Ekspedicija “Crveno jezero 2017” jedno je od najekstremnijih istraživanja koje je izvršeno u Hrvatskoj. Pripreme su trajale 3 mjeseca, a obuhvaćale su postavljanje dizalice do 300m dubine Crvenog Jezera, gradnju pontona na površini Crvenog Jezera, transport 1200 kn opreme i sudjelovanje 50-tak ljudi. Sama ekspedicija trajala je 7 dana u sklopu koje je bilo postavljen habitat na 12 m dubine, linija sa 17 boca sa rezervnim mješavinama za ronioce do 230 m dubine, spuštano 2 čamca, postavljeno 16 vrša za biološka istraživanja, a istraživači i ronioci su radili 12-14 sati dnevno. Što je otkriveno u sklopu ekspedicije dođite poslušati i vidjeti na predavanje dana 8.6.2017 u 18 sati.

Predavači:

Luka Kolovrat-direktor turističke zajednice Imotski, organizator ekspedicije

Ante Kukavica-organizator ekspedicije

Frederic Swierczynski- speleoronioc, organizator ronjenja

Petra Kovač Konrad- Udruga Hyla, sigurnosni ronioc

Roman Ozimec-Udruga Adipa, voditelj bioloških istraživanja Crvenog jezera

OBAVEZNA REZERVACIJA ULAZNICA:

Za predavanje je potrebno rezervirati besplatnu ulaznicu na linku :

https://www.entrio.hr/event/predavanje-espedicija-crveno-jezero-2017-4272   

Ulaznica za razgled akvarija nije uključena u program.

Uz predočenje ulaznice za predavanje sudionici ostvariju 50% popusta na redovne cijene ulaznice. Radno vrijeme akvarija je do 20 h, pa vas molimo da na razgled dođete prije predavanja.

Prije predavanja moguće je posjetiti I Speleoteku I razgledati knjige na temu speleoronjenja, te ostale knjige I časopise ove specijalizirane zbirke koja do kraja 2017.godine gostuje u Znanstvenoj čitaonici Aquatike.