Jedinstveni turističko-gastronomski projekt Pink Wing ovog je ljeta ponovo na karti hrvatskog luksuznog turizma, a 7. lipnja 2018. posjetili su i Karlovac odnosno Aquatiku-slatkovodni akvarij Karlovac.

Od 07.06.2018. do 10.06.2018. sudionici će obići najzanimljivije lokacije od Zagreba, preko Karlovca, Grobnika i Opatije, otoka Cresa, Malog Lošinja te se vratiti na početnu lokaciju Zagreba. Kroz ideju obogaćivanja luksuzne turističke ponude i poslovnog networkinga, Pink Wing uključuje vodeće hrvatske i strane kompanije u projekt. Podrška Pink Wing projekta od strane Ministarstva turizma, Ministarstva unutarnjih poslova, Ravnateljstva policije te Hrvatske turističke zajednice zajedno sa gradovima i turističkim zajednicama gradova u kojima se Pink Wing održava, potvrda je uspješnosti samog projekta.

Koncept projekta Pink Wing i ideja kojom se organizatori vode je da se sudionike jedinstvene karavane u neobaveznom vikend druženju povede na neobično putovanje i lokacije. Na posebnim i neuobičajenim lokacijama uživa se u gastronomskim delicijama svakog podneblja uz autohtonu kuhinju te se kroz druženje sudionika stvaraju poslovni kontakti i prilike. Tijekom zajedničkog putovanja, uz promociju turističkih destinacija i zaštićenih UNESCO spomenika, sudionici mogu uživati u najbolje organiziranom putovanju i provodu ikad zabilježenom na ovim prostorima. Uz još atraktivniji i orginalniji zabavni program ni glazbeno-scenskog doživljaja neće nedostajati.

Humanitarni rad i djelovanje kroz Pink Wing projekt, sudionici i partneri pokazuju svojom nesebičnošću i pomaganjem potrebitih kao i zdrastvenih institucija kojima je financijska pomoć prijeko potrebna.

Ovo jedinstvena pozivnica upućena odabranim ljudima iz poslovnog svijeta omogućava sudjelovanje u nezaboravnom Pink Wing doživljaju.

Svaki kutak Hrvatske krije ljepote i prirodna bogatstva koji su vrlo često razlog okupljanja, istraživanja ili pak turistički potencijal. Tako je i ideja karlovačkog slatkovodnog akvarija krenula iz prirodne pozicije grada na četiri rijeke – Korane, Kupe, Mrežnice i Dobre, grada koji spaja i kojega simbolizira povoljan prometni položaj na raskrižju putova. Ali isto tako, bez obzira na povijesni značaj Karlovca i znamenitosti poput Staroga grada Dubovca, Gradskog muzeja, crkve Presvetog Trojstva i franjevačkog samostana s galerijom ili gradskog kazališta Zorin dom, uvijek je nekako ostajao dojam da je Karlovac – prolazno sjecište puteva.

Uz sredstva Europske unije iz Fonda za regionalni razvoj, znatan pomak u karlovačkom turizmu učinila je upravo Aquatika, prvi slatkovodni akvarij u Hrvatskoj koji zbog svoje originalnosti i činjenice da ovakav slatkovodni akvarij s endemskim vrstama postoji u samom srcu Hrvatske, čini novo jedinstveno mjesto okupljanja u Gradu susreta.

https://vimeo.com/245691017 – After Movie 2017.